A serpenyőben sült mártogatós jól körbe lehet ülni és közös tálból mártogatni egy baráti vagy romantikus vacsorán.
Serpenyős, spenótos mártogatós tüzön pirított kenyérrel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 220 g krémsajt
- 120 g tejföl
- 60 g parmezán sajt
- 1 db citrom leve és héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db articsóka konzerv
- 300 g bébi spenót
- 500 g kenyér
- 3 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a parmezán felét, a citrom levét és reszelt héját, valamint az apróra vágott fokhagymát.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Végül keverjük bele a spenótot és az articsókát is.
- Egy öntött vas serpenyőbe öntsük bele a keveréket, majd szórjuk meg az egészet a maradék sajttal.
- Fedjük le alufóliával és mehet a grill hidegebb részére 10 percre.
- Amikor lejárt az idő, vegyük le a fóliát és süssük további 15-20 percig, amíg bugyborékoló, a szélein aranybarnára sülő mártogatóst nem kapunk.
- A kenyereket közben locsoljuk meg olívaolajjal és pirítsuk meg a direkt hőn 1 perc alatt.
- A mártogatós melegen, a pirított kenyerekkel kínáljuk.