A serpenyőben sült mártogatós jól körbe lehet ülni és közös tálból mártogatni egy baráti vagy romantikus vacsorán.

Serpenyős, spenótos mártogatós tüzön pirított kenyérrel

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Serpenyős, spenótos mártogatós tüzön pirított kenyérrel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 220 g krémsajt
  • 120 g tejföl
  • 60 g parmezán sajt
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db articsóka konzerv
  • 300 g bébi spenót
  • 500 g kenyér
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a parmezán felét, a citrom levét és reszelt héját, valamint az apróra vágott fokhagymát.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Végül keverjük bele a spenótot és az articsókát is.
  5. Egy öntött vas serpenyőbe öntsük bele a keveréket, majd szórjuk meg az egészet a maradék sajttal.
  6. Fedjük le alufóliával és mehet a grill hidegebb részére 10 percre.
  7. Amikor lejárt az idő, vegyük le a fóliát és süssük további 15-20 percig, amíg bugyborékoló, a szélein aranybarnára sülő mártogatóst nem kapunk.
  8. A kenyereket közben locsoljuk meg olívaolajjal és pirítsuk meg a direkt hőn 1 perc alatt.
  9. A mártogatós melegen, a pirított kenyerekkel kínáljuk.