Sült édes burgonya

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Sült édes burgonya

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 8 db édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g rozmaring
  • 1 csipet paprika pehely
  • 5 g nagyszemű só
  • 1 csipet kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre.
  2. Közben pucold meg az édesburgonyát, és vágd nagy kockákra. Kb. 2 centisekre. Esetleg karikákra.
  3. Ha sikerült friss rozmaringot és kakukkfüvet beszerezni, akkor ezeket is vágd össze, majd jöhet a fűszerezés.
  4. A krumplit egy tálba vagy zacskóba téve öntsd nyakon az olajjal és a fűszerekkel, majd dolgozd össze a keveréket.
  5. A krumplit ezután kezdheted is sütni, ideális esetben egy zöldséges kosárban vagy grillserpenyőben.
  6. Körülbelül 20-30 percen belül az időnként megrázott krumpli elkezd egyenletesen barnulni és ha kellően megpuhult, akkor már tálalható is köretként vagy akár magában.

Extra tippek:

  • A paprikapehely helyett használhatsz őrölt paprikát. De egy kis chilivel is megbolondíthatod az egyébként édeskés krumplit.
  • Ha nincs a grilledhez zöldséges kosár, kerámialap vagy grillserpenyő, akkor egy serpenyő vagy wok is tökéletesen megfelel.