Téli zöldségekből készített curry, ami laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.
Téli zöldségekből curry
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,2 kg zöldségek
- 1 db hagyma
- 2 ek olaj
- 2 cm gyömbér
- 400 ml kókusztej
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- ízlés szerint fekete bors
- 1 késhegynyi kurkuma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra. Használhatunk burgonyát, répát, fehérrépát, kabochát, brokkolit, karfiolt tetszőleges arányban.
- Egy nagy öntöttvas (fedeles) edénybe hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg a hasábokra vágott hagymát.
- Amikor a hagyma megpuhult, sózzuk meg, majd jöhet bele az aprított gyömbér, a szegfűszeg, a fahéj és a kurkuma.
- 1 perc után adjuk a keverékhez a zöldségeket (a brokkolit, karfiolt és ha használunk cukkinit csak főzés felénél adjuk hozzá a többihez, hogy ne főjenek szét) és a kókusztej 2/3-át, valamint 120 ml vizet.
- Fedjük le a tálat és süssük az egészet 30 percig. (15 perc után jöhetnek a puhább zöldségek.)
- Ekkor adjuk hozzá a zöldségekhez a maradék kókusztejet, és hagyjuk még 2 percig a grillen az egészet.
- Ízesítsük a curryt friss fekete borssal, majd tálalhatjuk is rizzsel.