Ezt az őszies, izgalmas gombaételt felszolgálhatja előételként, köretként, de akár húsmentes főételként is megállja a helyét. Nyugodtan készítsen belőle nagyobb adagot, villámgyorsan el fog fogyni!

Töltött gomba grillen

Elkészítési idő: 1,5 óra perc
Nehézség: 2

Töltött gomba grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 16 db nagy fej csiperkegomba
  • 0,5 csésze parmezán sajt
  • 0,5 csésze zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0,5 teáskanál cayenne bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 0,5 csokor friss petrezselyem (apróra vágva)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Melegítse elő gáz vagy kamado grilljét 135 C fokra.

2. Tisztítsa meg a gombákat és vegye ki a tönkjüket. A tönköket vágja apró kockákra és tegye félre.

3. Egy nagy keverőtálba keverje össze a töltelék hozzávalóit: a parmezánt, feldarabolt tönköt, zsemlemorzsát és a fűszereket. Tegyen hozzá 2-4 evőkanál olajat. Krémes, de nem folyós állagú tölteléket kell kapnia.

4. A gombafejeket helyezze egy eldobható alufólia tálcába vagy egy grill tepsibe. Kanalazza a tölteléket a gombafejekbe, úgy hogy jó púposak legyenek. Locsolja meg a töltött gombákat a maradék olíva olajjal.

5. Helyezze a tepsit vagy tálcát a grillbe és süsse őket körülbelül 1-1 és 1/4 órán keresztül, amíg a gombák megpuhulnak és a töltelék szép színt kap. Tálaláskor megszórhatja friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!