Ezt az őszies, izgalmas gombaételt felszolgálhatja előételként, köretként, de akár húsmentes főételként is megállja a helyét. Nyugodtan készítsen belőle nagyobb adagot, villámgyorsan el fog fogyni!
Töltött gomba grillen
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 16 db nagy fej csiperkegomba
- 0,5 csésze parmezán sajt
- 0,5 csésze zsemlemorzsa
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 0,5 teáskanál cayenne bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 0,5 csokor friss petrezselyem (apróra vágva)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
1. Melegítse elő gáz vagy kamado grilljét 135 C fokra.
2. Tisztítsa meg a gombákat és vegye ki a tönkjüket. A tönköket vágja apró kockákra és tegye félre.
3. Egy nagy keverőtálba keverje össze a töltelék hozzávalóit: a parmezánt, feldarabolt tönköt, zsemlemorzsát és a fűszereket. Tegyen hozzá 2-4 evőkanál olajat. Krémes, de nem folyós állagú tölteléket kell kapnia.
4. A gombafejeket helyezze egy eldobható alufólia tálcába vagy egy grill tepsibe. Kanalazza a tölteléket a gombafejekbe, úgy hogy jó púposak legyenek. Locsolja meg a töltött gombákat a maradék olíva olajjal.
5. Helyezze a tepsit vagy tálcát a grillbe és süsse őket körülbelül 1-1 és 1/4 órán keresztül, amíg a gombák megpuhulnak és a töltelék szép színt kap. Tálaláskor megszórhatja friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!