Egy grillparti fontos eleme egy olyan melegen és langyosan is fogyasztható előétel, amit a vendégek fogyaszthatnak, amíg elkészűl a főétel. A gombafejek méretétől függően előétel vagy vendégváró fogás is lehet
Töltött gombafejek Kamado Chef grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 12 fej gomba
- 10 dkg baconkocka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg juhtúró
- ízlés szerint friss petrezselyem
- 12 dkg parmezán sajt
- 6 szelet serrano sonka
Elkészítés:
A kamado indirekt grillező funkcióját használom az előételem elkészítésének minden mozzanatában. A sütőt begyújtom és 200fokra felfűtöm, bukkfa csonkokat adva hozzá, ami a teljes sütés ideje alatt megfelelő füstöt fog biztosítani.
A gombák tönkjét kitöröm és apróra vágom. A kamadoban egy öntöttvas serpenyőben megpirítom a bacont, az apróra vágott hagymát és fokhagymát majd hozzá adom a a gomba felaprított tönkjét és addig pirítom, amíg a nedvességtartalma teljesen elpárolog. Ezután borssal fűszerezem és hozzákeverem a juhtúrót majd a szintém apróra vágott petrezselymet.
Amikor a töltelék langyosra hült, egyenletesen elosztom a gombafejekben, 1-1 darab parmezánt teszek rá és fél szelet sonkát.
A rácsra teszem és 10-15 perc alatt készre sütöm. Sót nem használok, mert a bacon és a juhtúró is kellőképpen sós