Sertés comb
A sertésnek az egyik kevésbé zsíros része a comb, így főként pörköltek, szaftosabb mártások mellé ajánlható. Mivel több, hártyával elválasztott csoportra bontható, ezért nagy szeleteket vágni belőle igazi kihívás. Az egyes részek önmagukban viszont jól vághatóak, így párolva, sütve különféle szószokkal is készíthető.
Grillezésre és hirtelen sütésre viszont kevésbé alkalmas, mert sovány húsként nagyon kiszáradna, rágós maradna. Ennek elkerülése miatt fontos, hogy már szeletelésnél megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket: a rostokat keresztben kell átvágni, hogy a végeredmény majd kellően puha lehessen.
A comb – nem túl meglepő módon – a sertés combját, egész pontosan a hátsó láb comb részét jelöli. A hentesnél gyakran még ezt is további, kisebb részekre szokták bontani, így kapjuk meg a felsálat, a diót, a rózsát és a frikandót. A részek között főként szaftosságban van nagyobb eltérés, így mindet más-más étel elkészítésére használhatjuk.