Egyszerűen és gyorsan is lehet fimomat alkotni a grillen. Erre ez a recept a legjobb példa, ami kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül.
Baconbe tekert filet mignon zöldségkörettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db filet mignon
- 4 szelet bacon
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db hagyma
- 450 g brokkoli
- 3 db kaliforniai paprika
- 200 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 400˚F-ra.
- A húsokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalon.
- A húst tekerjük körbe egy-egy szelet baconnel.
- Aprítsuk fel a fokhagymát és vágjuk fel a hagymákat.
- A paprikákat vágjuk fel csíkokra.
- Végül tegyük egy nagyobb edénybe a hagyma felét, négy fokhagymát, a brokkolit és a paprikákat.
- Locsoljuk le bőven az olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
- Amikor jól összeforgattuk a zöldségeket, tegyük fel őket a grillre.
- Süssük a zöldségeket 10-15 percig.
- Egy serpenyőbe melegítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a megmaradt hagymát és fokhagymát.
- Pirítsuk őket addig, amíg áttetszővé nem válnak és előjön az illatuk.
- Ekkor tegyük a hagymákhoz a húsokat, és oldalanként süssük őket 5 percig.
- Majd 30 másodpercig pirítsuk meg a széleken a bacont is.
- Amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, vegyük le és kínáljuk a sült zöldségekkel.