Tanácsokk a téli grillezéshez a kanadai Broil King grillsütők szakértőjétől

A grillezés nem csak a forró, nyári napokon élmény. Akár egész évben ízletes ételeket készíthetünk grillsütőnkön. Van néhány tippünk, hogyan érdemes belevágni a téli grillezésbe, és mikre kell feltétlenül odafigyelnünk ezeken a fagyos napokon.


Mindig melegítsük elő a gázgrillünket 200-220º C-ra legalább. Ha a grillrácsra tett étel nem serceg, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a grillsütő még nem elég meleg. 

Ha faszenes grillünk van, akkor több faszenet kell használnunk a megszokottnál a hideg miatt, mivel tovább fog tartani, míg felmelegszik a grillünk, és a sütés során is számítanunk kell rá, hogy egy kicsivel több faszén fog fogyni.

A sütési idők is változhatnak, ennek ellenőrzésére használjunk húshőmérőt, így biztosan nem kerül majd félig átsült étel az asztalra.

Csukjuk le a grill tetejét a sütési idő alatt, így kevesebb hőt veszítünk. Télen sokkal nehezebb a grillrácsot állandó hőmérsékleten tartani, ha grillsütő teteje nyitva van.

Szeles napokon próbáljunk meg szélvédettebb helyen grillezni, és figyeljünk nagyon a grillsütőnkre, nehogy a lángok a szél miatt kicsapjanak belőle.

Tegyünk rendet az udvaron, lapátoljuk el a havat, mert a grillezés azért sokkal élvezetesebb akkor, ha van elég helyünk az előkészületekre, és nem megy tele a csizmánk a hóval.

Mivel télen hamarabb sötétedik, gondoskodjunk a megfelelő világításról.  Vannak olyan típusú Broil King grillsütők, melyekben van beépített világítás. De ha nem ilyen fajta grillel rendelkezünk, válasszunk a Broil King grillsütőkhöz gyártott lámpái közül. 

Egy utolsó fontos tanács: bármennyire is csábító a szoba, vagy garázs melege, soha ne vigyük be a grillsütőt zárt térre, mert fennáll a szénmonoxid mérgezés, vagy tűz veszélye, és ez nem éri meg a kockázatot. 

Ha még nem találta meg grillsütőjét, de szeretné már télen megsütni kedvenc grillételeit, vagy ha van grillsütője, de még hiányzik hozzá néhány grillkiegészítő, látogasson el a SpaTrend ürömi grill bemutatótermébe, ahol Broil King grillek és grillkiegészítők óriási választékából és hozzáértő segítséggel válogathat!