Javítsa alvását szauna és illóolajok segítségével

A szauna melege segít a stresszoldásban és a lazításban, de ha az éjszakai pihenését szeretné jobbá tenni, akkor ötvözze a forróságot az illatterápiával. A hatás természetes és ütős!


A finn szaunák nem feltétlen csak a melegről és a hideg vizes lehűlésről szólnak, a gőz is szerepet kaphat. Mivel a szauna páratartalma alapjáraton gyakorlatilag nulla, ezért gyakran alkalmaznak vizes felöntést, hogy gőzzel borítsák be a helyiséget. Ez a gőz puhítja a bőrt, segít a nyálkahártyát nedvesen tartani és illóolajokkal kombinálva egyéb pozitív hatásokat is elérhet, például a mélyebb alvást.

A teljesebb pihenést és a mélyebb alvást segítő illóolajok közül használja a legerősebbeket egyesével vagy kombinációban. Válasszon a levendula, a kamilla, az egzotikus illatú bergamot vagy a keleties szantálfa közül. Mindegyik segíti a relaxációt és a mélyebb alvást.

Az illóolajokból tegyen pár cseppet a felöntő vízbe, majd amikor már a követ kellően áthevültek, ezt a vizet locsolja rájuk (2-3 kanállal), hogy az illatos gőz teljesen beburkolja a helyiséget. Vegyen pár mély lélegzetes, hogy a segítő illatok átjárhassák a testét, tüdejét, és elvégezhessék nyugtató, pihentető feladatukat.

Szaunázás után irány az ágy, így elkerülheti a technika csábítását és a felpörgés veszélyét.