Miért nem jó a háztartási klór a jakuzziba?

A masszázsmedencék víztisztítása egy minden tulajdonost egyformán érintő kérdés, még sincs egyezség. Bár a gyártók csak a jakuzzikhoz fejlesztett szereket ajánlják, sokan mégis házi vagy úszómedencés készítményekkel kísérleteznek. Jól  teszik?


A modern medencék belső tisztítórendszere mindent megtesz, hogy a kezelőszerekben minél kevesebb klór is elég legyen a tökéletes és hosszan tartó víztisztasághoz, de teljesen nehéz megszabadulni ettől az anyagtól. Klór viszont sok otthoni termékben, fehérítőben is található, akkor miért ne használhatnánk azt a medencéhez? És miért nem jó az úszómedence tisztítója a jakuzzihoz?

A kérdés adja magát, de a választ sem nehéz kitalálni, hogy megnézzük a készítmények közötti koncentrációs különbségeket vagy azt a környezetet, amit tisztítani kell. A háztartási szerek koncentrációja messze elmarad a jakuzzihoz fejlesztett készítményekéhez képest, hiszen azoknak egy vizes, a baktériumok számára kedvező, meleg környezetben is helyt kell állniuk.

Az úszómedencék vízkészlete jelentősen túlmutat a jakuzzikén, így az eltérő hőfok és a különböző vízmennyiség miatt szintén nem ajánlott cserélgetni ezeket a szereket. Ez sem a víztisztaságnak, sem jakuzzinak nem tenne jót, sőt a nem megfelelő szerek használata miatt akár még a garancia is elveszhet.