3 hasznos tanács borda grillezéshez

Az omlós, szaftos és ragacsos borda a slow grillezés egyik legikonikusabb fogása, de mivel sokáig készül, itt is bele lehet esni pár csapdába. Mire figyelj, hogy a megnyalhasd az ujjaid a étkezés után?


1. Távolítsd el a hús felületén található ezüstös hártyát

Így a hús omlósabb lesz és a fűszerek (amit minden oldalon egyaránt használj) jobban behatolnak majd a húsba, az ízek intenzívebbé válnak. Éles késsel dolgozz, és ha már felszúrtad a hártyát, könnyű lesz lehúzni.

2. Alacsony hőfokon süss

A borda sokáig, alacsony hőfokon (max 130) és indirekt grillezéssel készüljön, akkor lesz igazán maradandó az ízélmény. A hús porhanyóssá válik és szinte szétomlik majd a szádban. Hogy ne száradjon ki, a sütés második felében használj bbq szószt.

3. Elkészült?

A legkönnyebb húshőmérővel ellenőrizni, hogy elkészült-e már az étel, hiszen túlsütni és kiszárítani a bordákat vétek lenne. Ha nincs ilyen mérőd, akkor úgy tudod a legegyszerűbben ellenőrizni az állagot, hogy egy fogóval megmozgatod a csontokat. Ha könnyen forog vagy akár ki is tudnád húzni, akkor biztos lehetsz benne, hogy elkészült az isteni borda!