Bohém kalandok a francia Riviérán

A Côte d’Azur már önmagában fantasztikus élményt nyújt, hát még, ha az egyik legsikkesebb szállodájában, a Cannes-ban található 3.14-ben szállunk meg!


A Côte d’Azur már önmagában fantasztikus élményt nyújt, hát még, ha az egyik legsikkesebb szállodájában, a Cannes-ban található 3.14-ben szállunk meg!

A szálloda minden egyes emelete a világ egy-egy kontinensének hangulatát tükrözi, így érdemes még szobafoglalás előtt megtekinteni az egyes emeleteket, és a hozzájuk tartozó szobát, majd aszerint választani, amelyik legközelebb áll a stílusunkhoz.

Az első szinten a kreatív Amerika található, a falakat a Csendes-óceán kékje jellemzi, a szobákat rusztikus kovácsoltvas bútorok és káprázatos függönyök díszítik. Mindehhez mi sem passzolna jobban, mint a Pop-Art dekorációk. A második emelet afrikai hangulatú szobáiban az Ezeregyéjszaka köszön vissza. Nehéz, színes brokátok, buja formák, gyöngyökkel díszített párnák, cizellált réz világítótestek, érzéki illatok lengik körbe a tereket. Ha valakinek ez túl sok lenne, akkor a harmadik emelet visszafogottabb színekben játszó szobáit válassza.

Óceánia hűvös frissessége, a harmonikus vonalvezetésű bútorok, a szövetek lágysága, a homok világos színe mind az édeni paradicsomra emlékeztet. Látogassunk el a negyedik emeletre, ahol a fény városa, a Montmartre tobzódása, a kabarék fülledtsége idézi meg Európát. A mély bordó drapériák, a fűzőben végződő ágyvég, az arany rojtok, erotikától fűtött hangulatot teremtenek. Az ötödik emeletre érkezve Ázsia visszafogott szépsége ejti rabul az embert. Mély nyugalom járja át a zen békét sugalló szobákat. A geometrikus vonalak, a sötét színű bútorok, a piros kínai selyemtapéták a test és a lélek harmóniáját adja.

Persze nem lenne a szálloda teljes saját strand nélkül, amely Cannes szívében, a Boulvard de la Croisette-en fekszik. A napozóágyak, az étterem még a szezonon kívüli Cannes-t is vonzóvá teszik. A tengerparton 150 azúrkék nyugágy feszít a homokban egymástól kellő távolságban, így őrizve a hely és a vendégek intimitását.

Ha épp nem a tenger lágy habjaiban ringatjuk magunkat, vár minket a wellness központ és a tetőteraszon kialakított medencetér. Innen pazar kilátás nyílik a városra és a Suquet dombra. Törökfürdő, gőzfürdő, masszázs terek és kezelések – thai-, ayurvédikus-, bali-, kaliforniai-, svéd masszázs – jóga és pilates órák teszi teljessé a kikapcsolódást.  Végül töltsünk el egy rövid időt a tetőn található jakuzziban. Ilyen élményben nem lesz részünk egyhamar: lábunk alatt a Földközi-tenger és a szépséges francia Riviéra nyúlik el. 

Címkék: