A koffeinnek is helye van a testápolásban?

A rendszeres koffein fogyasztásról erősen megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy van pár olyan tulajdonsága ennek az anyagnak, ami a kozmetikai ipar számára is érdekessé teszi. Hogyan szépít tehát a koffein?


Arckrémekben és testápolókban is találkozhatunk a koffeinnel, mert más-más tulajdonságai miatt hasznos az eltérő bőrfelületeken. A koffein magas anti-oxidáns tartalma jó bőrvédővé teszi, amely nyugtatja a kipirult, irritált bőrfelületet. Ezért akár leégés után is érdemes lehet bevetni ezeket a készítményeket, akár a napvédővel kombinálva.

A testápolókban is érvényesül a bőrnyugtató hatás, de itt nagyobb fontosságot kap a koffein anyagcsereserkenytő szerepe. Gyorsítja a metabolizmust, amitől a bőrnek javul a tartása és a rugalmassága. Ezt a tulajdonságát használja ki a koffeinnek a !QMS Medicosmetics zsírégető testápolója, amely a zsírt eltűntető keserűnaranccsal kombinálva lesz igazán hatékony a testkontúr csökkentésében.

A narancsbőr ellen is felveszi a harcot a Revitalizing Lift-o-Firm Body, amely hidratáló sárgabarack és narancsolajat is  tartalmaz, hogy a nyári melegben se száradjon ki a bőr.

A !QMS Medicosmetics nemcsak télre, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Tudjon meg többet a díjnyertes termékcsalád tagjairól.