3 érdekesség, amit nem tudott a fényvédőkről

Azt már szinte mindenki tudja, hogy nyári bőrápolás elegendhetetlen része a fényvédők használata, ha szeretnénk hosszan megőrizni fiatalos megjelenését és bőrének egészségét. De van 3 olyan tény, amit nem ennyire közismert, pedig ugyancsak számítanak.


Egy póló = 8 faktor

Sokan nem hiszik, míg mások egészen biztosak benne, hogy a ruházat védelme elegendő a napártalmak ellen. Egyik tábornak sincs igaza, mert ha az átlagos ruházat csak 8 faktoros védelmi szintnek felel meg. Valamit tehát mégis ér, de az ajánlott 30-as számot meg sem közelíti. Ezért nem érdemes csak a ruhákra bízni ezt a fontos feladatot, még a hosszúujjú pólók alá is fel kell kenni a fényvédőt!

Arcra és testre két külön fényvédő

A gyakorlatban nem annyira elterjed, hogy eltérő fényvédőt viszünk fel az arcra és a testre, de a szakemberek egyértelműen ezt ajánlják. Az arcra fejlesztett fényvődőkben sokkal kevesebb a szemet esetleg irritáló anyag, lágyabbak és jobb sminkalapot adnak. Illatuk is jóval visszafogottabb, hogy ezzel is minimalizálják az irritációt.

50 faktor fölött is van élet?

A hasonló tulajdonságú készítmények gyakran úgy próbálnak meg jobb pozíciót szerezni a piacon, hogy egymásra licitálnak a faktorszám nagyságát illetően. Azt azonban érdemes tudni, hogy 50 faktor felett már nincs számottevő különbség a krémek hatásfoka felett, tehát a nagyobb szám ilyenkor már nem jelent automatikusan jobb terméket. A professzionális márkák ezért állnak meg ennél a számnál, hiszen ez a legmagasabb, még bizonyítottan hatásos érték.

A !QMS Medicosmetics nemcsak télre, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Tudjon meg többet a díjnyertes termékcsalád tagjairól.