Esküvődre készülsz, vagy egy fürdőruhás kerti partira? Van 6 tippünk, hogyan rázd magad formába, ha szorít az idő!

Különleges alkalomra készülsz, és szeretnél fantasztikusan kinézni? Még ha szorít is az idő, nincs veszve az ügy! Tippjeink segítségével nem kell aggódnod a közelgő esemény miatt, csodálatos formádat hozod majd.


Különleges alkalomra készülsz, és szeretnél fantasztikusan kinézni? Még ha szorít is az idő, nincs veszve az ügy! Tippjeink segítségével nem kell aggódnod a közelgő esemény miatt, csodálatos formádat hozod majd.

Az egészséges életmódban, a sportolásban nincs célvonal, ami után hátradőlhetsz, és elhagyhatod magad, hiszen egy életre el kell kötelezned magad. Mégis vannak olyan alkalmak, amelyeken a legjobb formánkat szeretnénk hozni. Ha egy-két hónapod van, hogy a legjobbat hozd ki magadból, vasfegyelemre lesz szükséged, de hidd el, megéri a fáradságot. Mit kell hát tenned ahhoz, hogy úgy nézz ki az eseményen, ahogy azt megálmodtad?

Ne hagyj ki étkezést! Alapvető hiba, hogy az utolsó előtti percben inkább éheztetjük magunkat a cél érdekében. Hidd el, nem jó megoldás. Az éhezéstől lelassul majd a metabolizmusod, és pont az ellenkezőjét éred el: puffadni fogsz, rossz kedved lesz. Ráadásul nem lesz energiád edzeni sem.

Ebben a rövid időszakban minden falat számít. Ez sajnos azt jelenti, hogy egy szelet a férjed jutalompizzájából sem megengedett, sőt egy pohár sört sem ihatsz meg a barátaiddal. Ebben az időszakban vasfegyelemmel kell kitartanod.

Napi öt étkezést iktass be tiszta és természetes ételekből. Kerülj minden „egészségesnek” kikiáltott készételt, magadnak főzz. Itt tényleg nyúlj vissza az alapokig: fehérjére (sovány húsra, túróra, tojásfehérjére), összetett szénhidrátra (barna rizsre, zabpehelyre) és némi zsírra (egészséges, nem ízesített magvakra) lesz szükséged. Igyekezz minden étkezés mellé beiktatni zöldséget is – ez ellát a megfelelő mennyiségű rosttal és vitaminnal.

Az utolsó egy-két hónapban hanyagold a súlyzós edzéseket. Alapvetően nagy rajongói vagyunk, de ebben az időszakban válaszd inkább a HIIT edzéseket, lépcsőzést, futást, kardió-gyakorlatokat – bármit, ami felpörgeti a pulzusod, és megizzaszt. Ha teheted, vágd ketté a szokásos idődet, és végezz két alkalommal rövidebb (20-30 perc) edzéseket, így a metabolizmusod is kétszer pörög fel.

Aludj eleget! Testednek szüksége van a pihenésre, hogy a maximumot hozza ki magából.

Végül: ne úgy tekints erre az alkalomra, mint egy célvonalra! Hozd ki magadból a legtöbbet, de utána folytasd az egészséges életmódot és a mozgást – kissé lazább keretek között. Hiszen nem lenne fantasztikus, ha nem kellene minden különleges alkalommal őrült üzemmódba váltanod?


Címkék: