- írta: Peitli Csilla
Ezért ne hámozd meg az almát!
- írta: Peitli Csilla
- 2014.02.19
Hogy az alma egészséges az nem egy túl jól őrzött titok. A mondás szerint még az orvost is távol tartja, de persze csak akkor, ha jól eszed a gyümölcsöt. Íme, néhány érv, hogy miért ne hámozva fogyaszd ezt a csemegét.
Hogy az alma egészséges az nem egy túl jól őrzött titok. A mondás szerint még az orvost is távol tartja, de persze csak akkor, ha jól eszed a gyümölcsöt. Íme, néhány érv, hogy miért ne hámozva fogyaszd ezt a csemegét.
Az alma rosttartalmának több mint fele a gyümölcs héjában található, így ha szeretnéd a rostok emésztést segítő áldásos hatását élvezni, tedd le a kést és még véletlenül se pucold meg a pirosló szépséget.
Már csak azért se, mert akkor megfosztod magad egy csomó vitamintól, ugyanis ezek java része szintén a héjban raktározódik. A héj elrágcsálása mellett további érv egy úgynevezett quercetin nevű vegyületcsoport, aminek számos pozitív tulajdonságát ismerjük. Segít például megőrizni a memória frissességét és gátolja a gyulladásokért, allergiák kialakulásáért felelős anyagok termelődését.
Naponta egy alma elfogyasztásával tényleg sokat tehetsz az egészségedért. Eheted kockázva, szeletelve vagy haraphatsz közvetlenül a lédús gyümölcsbe, a lényeg, hogy a héjról se feledkezz meg ezentúl.