Így változtass az életmódodon, hogy fiatalabbnak tűnj

Néha igazán kicsi életmódbeli változtatások elegendők ahhoz, hogy évekkel fiatalabbnak tűnjünk valós korunknál. Íme néhány tipp, amelyeket követve ez neked is sikerülhet. 


Néha igazán kicsi életmódbeli változtatások elegendők ahhoz, hogy évekkel fiatalabbnak tűnjünk valós korunknál. Íme néhány tipp, amelyeket követve ez neked is sikerülhet. 

Az idő múlását nem lehet megállítani, ezzel együtt az öregedést sem. Lassítani viszont igen, és ehhez nincs szükség drága plasztikai műtétekre sem. Elég néhány felelős döntés az életmódod kapcsán, amivel jóval tovább megőrizheted bőröd, hajad vagy kezeid fiatalságát. 

Kíméld meg a hajad a hőhatásoktól

Az egészséges haj dús, csillogó és élettel teli, ez azonban gyorsan változhat, ha te is használsz különböző eszközöket, amelyek hővel kezelik a hajad. Ezek a kütyük hiába segítenek egy csinos frizura elkészítésében, szárazzá, töredezetté teszik hajad. A megoldás, hogy időközönként hosszabb időre hagyj fel a használatukkal. Tedd a fiókba a hajsütővasat és a hajvasalót és hajszárító helyett hagyd, hogy a levegőn száradjanak meg a tincseid, és ha szükséges, használj inkább száraz sampont. 

Óvd a fogaid

A fiatalos és egészséges megjelenés egyik alapismérve a szép fehér fogsor. Ezt azonban könnyen elcsúfíthatják olyan ételek, amelyek erős színező hatásúak. Főképp sötét szószók, mint a szója vagy a barbecue, de ezeknél is sokkal rosszabbak a cukros, szénsavas üdítők. Ezeket mindenképpen zárd ki az életedből, a barbecue vagy a szója helyett pedig készíts egy finom mangószószt a húsételeid mellé, vagy tálald ízletes salátával. 

Eddz rendszeresen

Ahhoz, hogy fitten, fiatalosan tartsd magad, nem kell órákig senyvedned egy konditeremben. Napi félóra mozgás bőven elég ahhoz, hogy megőrizd erőnléted, állóképességed és egészséged. Mindegy, mit csinálsz, futsz, úszol, biciklizel, a lényeg, hogy mozogj és élvezd, amit csinálsz. 

Óvakodj a stressztől

A kelleténél gyorsabb öregedés egyik elősegítője a stressz, amely nem csak szellemileg visel meg, de egy friss kutatás eredményei alapján a bőrre is negatív hatással van. A felfokozott idegállapot miatt ugyanis nagyobb az esélye a bőrpír kialkulásának, hosszabb távon pedig ez komolyabb bőrelváltozásokhoz, pikkelysömörhöz, ekcémához is vezethet. Fontos tehát, hogy próbáld meg kerülni a stresszt, a húzós szituációkban támaszkodj nyugtató légzőgyakorlatokra, vagy legyen egy bevett szokásod, amit alkalmazva el tudod hessegetni a fejed fölött gyülekező fekete felhőket. 

Aludj eleget

A megfelelő mennyiségű alvással is tehetsz bőröd fiatalságának megőrzéséért. A hosszú, mély alvás elősegíti az ösztrogén és progeszteron hormonok termelését, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr regenereálódásában és abban, hogy reggelente kipihentebben ébredj. Igyekezz időben lefeküdni és nem a tévé előtt ülve virrasztani. Hogy ez könnyebben menjen, vezess be új szokásokat. Lefekvés előtt kortyolgass el egy csésze forró teát vagy olvasd kedvenc könyveid, amíg el nem álmosodsz. 

Címkék: