3 apró trükk, hogy a bőröd télen is puha legyen

Tested külső védőrétegének télen meg kell küzdenie a metsző széllel, a tartós hideggel és a csapadék legkülönfélébb formáival. A fokozott igénybevétel a bőr állapotán is nyomot hagy, ezért ha télen is szép rugalmas bőrt szeretnél, kisebb trükkökhöz kell folyamodnod. Mik ezek?


Tested külső védőrétegének télen meg kell küzdenie a metsző széllel, a tartós hideggel és a csapadék legkülönfélébb formáival. A fokozott igénybevétel a bőr állapotán is nyomot hagy, ezért ha télen is szép rugalmas bőrt szeretnél, kisebb trükkökhöz kell folyamodnod. Mik ezek?

Le a szappannal!

Télen a hideg mellett a bacikkal is állandó küzdelmet folytatunk, aminek gyakori kézmosás az eredménye. A rendszeresen szappannal, meleg vízzel történő mosakodás viszont jelentősen szárítja a bőrt. A szappant ezért cseréld le kézfertőtlenítőre, amit víz nélkül is használhatsz. Az alkoholmentes fertőtlenítők nem szárítják úgy a kezet, és a bacilusoktól is védve vagy. Egy alapos kézkrémezésre azért ez után is szükség lesz.

Fel a kesztyűkkel!

A kesztyűk megvédik a kezet a túlzott hideggel szemben, és lakáson belül is nagyon hasznosak. Az alaposan bekrémezett kézre védőrétegként borul, ezáltal segíti a krém beszívódását és a kéz puhítását. Az esti tévénézéshez ezért célszerű vastagon bekrémezett kesztyűs kézzel, és vastag zokniba bújtatott (krémezett) lábbal leülni. Egy óra alatt is látványos eredményeket lehet elérni.

Elő a mézzel és a cukorral!

Az egészségtudatos szemlélet elég mostohán bánik a cukorral, pedig a bőrápolás tekintetében nagyon hasznos lehet egy kisebb mennyiség a krémekhez. A száraz, megvastagodott bőrrészek kezelésére a mézbe kevert cukor lehet a megoldás. Ez egyrészt nyugtatja a kipirult, igénybe vett bőrt, másrészt a cukorszemcsék kímélő bőrradírként is működnek. A leradírozott bőrbe pedig könnyebben bejutnak a mézben található tápanyagok. A cukros bedörzsölés javítja a vérkeringést, amitől nem lesznek olyan hidegek a végtagok. Jeges ujjak ellen tehát szintén kiváló megoldás.

Címkék: