A nyár három legbizarrabb szépségtrendje

A szépségipar időről-időre igyekszik megújulni, folyamatosan kerülnek a piacra új termékek és szépészeti eljárások. Ezek között néha igen meghökkentőeket is találni. Íme három igen bizarr szépségtrend, amely ezen a nyáron hódíthat. 


A szépségipar időről-időre igyekszik megújulni, folyamatosan kerülnek a piacra új termékek és szépészeti eljárások. Ezek között néha igen meghökkentőeket is találni. Íme három igen bizarr szépségtrend, amely ezen a nyáron hódíthat. 

Anyatejes arckezelés

Egy chicagói szépségszalon őrülete az anyatej arcpakolásként való felhasználása. A kezelést ajánló szépségszalon vezetője egy interjúban elmondta, az anyatejes kezelés ötlete terhes barátnőinek köszönhető, akik várandósságuk ideje alatt nagyon sok érdekes dolgot megtudtak az anyatejről. Elmondásuk szerint rengeteg nő használja az anyatejet bőrirritációk, kisebb sérülések kezelésére saját és kisbabája bőrén is. A kezelés során az anyatejet agyaggal keverik el és hétperces masszázs során juttatják be a bőrbe. Az anyatej lágyítja és újratextúrálja a bőrt. Az alapanyag donoroktól érkezik a Mudhoz, a felajánlók legnagyobb része vegán, de alapfeltétel az egészséges étkezés. A teljes kezelés harminc percig tart és nagyjából 11 ezer forintba kerül. 

Szemöldök és szempilla átültetés

Manapság már szinte mindent meg tudnak csinálni a plasztikai sebészek, de a szemöldök és a szempilla átültetése még így is igen bizarrnak hangzik. Angliában már elérhető a beavatkozás, amelynek következétben akár olyan szemöldöke is lehet a páciensnek, mint a legismertebb szupermodelleknek. A Daily Mail beszámolója szerint azonban a műtét igen költséges, hiszen a beültetett szőrszálak mennyiségétől függően 1 000 000 és 1 600 000 forintnak megfelelő fontot is kóstálhat a műtét, és ugyanezek az árak vonatkoznak a szempilla átültetésére is. Az operáció ráadásul igen hosszadalmas folymat során téríti meg az árát, hiszen akár 5 hónap is eltelhet, míg a kívánt eredményt láthatja a páciens, amikor a tükörbe néz. 

Vizelet alapú hidratálás

Talán a legbizarrabb mindhárom közül az emberi vizelet bőrhidratálóként való használata. A Your Own Perfect Medicine szakírója, Martha Christie írásában kifejti, tudományosan bizonyított, hogy a vizelet jó hatással van a problémás, kiszáradt bőrre. A szakíró szerint az uroterápiának az ókori Egyiptomba, Kínába és Indiába nyúlnak vissza a gyökerei. Christie hozzáteszi, a vizelet antibakteriális és gombaölő tulajdonságai miatt segít a bőrnek ellenállni a különböző betegségekkel szemben is. A Telegraph újságírója, Rebecca Reid szerint a legújabb szépségtrend Angliában a vizelet arckrémbe való belekeverése. 

Címkék: