Légy magad a jakuzzidban!

  • írta:
  • 2015.07.29

Olyan időszakot élünk, amikor a munka egyre több időt, elfoglaltságot jelent, és a magánéletre egyre kevesebb idő jut. De ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, hogy egészségünk rendben legyen, és hogy jól teljesítsünk, minden helyzetben szükség van a magánéletre.


Olyan időszakot élünk, amikor a munka egyre több időt, elfoglaltságot jelent, és a magánéletre egyre kevesebb idő jut. De ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, hogy egészségünk rendben legyen, és hogy jól teljesítsünk, minden helyzetben szükség van a magánéletre.

A pezsgőfürdőzés egy tökéletes alkalom arra, hogy amikor csak szükségét érezzük egy kis privát szabadságnak, elvonulhassunk, és élvezhessük az egyedüllétet. Sokan azt gondolják, hogy ez egy szörnyű dolog. Pedig tanulmányok mutatnak rá arra, hogy a mentális és fizikai jólét eléréséhez az önmagunkkal töltött idő épp annyira fontos, mint a helyes étrend vagy a testmozgás.

Az egyedüllét jelentősége

Ha néhanapján szentelni tudunk magunkra egy kis időt, akkor ebben az egyedül eltöltött időszakban lehetőségünk nyílik arra, hogy rendszerezzük életünket. A forró fürdőben töltött percek nem csak a testet kényeztetik, de a szellemet is megnyugtatják. Segítenek abban, hogy jobban tudjunk koncentrálni, hogy a rendezetlen gondolatainkat rendszerbe szedjük, hogy tisztábban lássunk, és a relaxáció hatására nyugodtabban és összeszedettebben gondolkozzunk.

Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal

Sokan azt gondolják, hogy egyedül lenni veszteség, ami arra készteti az embereket, hogy pótcselekvésbe kezdjenek. Amint van egy kis szabadidejük, bekapcsolják a televíziót, leülnek a számítógépük elé, vagy egy másik feladatba menekülnek. Pedig a feltöltődéshez csendre van szükség, amikor az elme megpihen, és élvezi az impulzusoktól mentes helyzetet. Sokszor épp az segít az előre jutásban, ha nem hajszoljuk a feladat megoldását, hanem hagyjuk agyunkat pihenni, és egy későbbi időpontban térünk vissza a problémára.

Teremts időt az egyedüllétre!

Ugyan azt mondhatjuk, hogy bárhol és bármikor lehet időt találni egy kis magán időre, azonban sokan nehéz helyzetben vannak, hiszen amint hazaérnek, máris a család foglalja le minden figyelmüket, idejüket. Mégis, azt tanácsoljuk, hogy teremtsük meg ezt a 15-20 percet, hiszen ennek segítségével sokkal nagyobb lendülettel és több türelemmel tudunk majd megfelelni gyermekeink elvárásainak is. Hogy honnan csippenthetjük le ezt az időt? Keljünk fel egy picivel hamarabb, és élvezzük, hogy miközben elmerülünk a forró fürdőben csend vesz körbe. Ha kell, jelentsük ki, hogy szükségünk van egy csendes félórára, amikor nem zavar minket senki. Meg fogunk lepődni, mert családunk sokkal jobban tolerálja az ilyen jellegű kérésünket, mint gondolnánk. 

Címkék: