7 stresszűző tipp a mindennapokra

  • írta:
  • 2015.06.02

Néha észre sem veszed, de már a plafonon vagy. A feszültséget pedig viszed magaddal. De nem kell így lennie! Mutatunk 7 módszert, amivel stresszmentesebbek lehetnek a mindennapok.


Néha észre sem veszed, de már a plafonon vagy. A feszültséget pedig viszed magaddal. De nem kell így lennie! Mutatunk 7 módszert, amivel stresszmentesebbek lehetnek a mindennapok.

Egészséges étrend – Nem közvetlenül a stressz leküzdésében vesz részt, de az immunrendszer erősítésével támogatja a szervezetet. Amennyire lehet, csökkentsd a koffein-, alkohol- és cukorfogyasztásodat, és növeld a zöldség és gyümölcs bevitelt, emellett fogyassz sok vizet, hogy a méreganyagok, amelyek megterhelik a szervezetet, könnyedén távozhassanak.

Aktivizáld magadat! – Bár kétségtelen, hogy néha muszáj naphosszat a számítógép előtt ülni, még fontosabb, hogy óránként felállj és átmozgasd magad. Egy kis nyújtással a végtagokat, a váll-, a hát- és a nyakizmokat át tudod tornáztatni, de szánj arra is időt, hogy a napfényben, a friss levegőn sétálj egy kiadósat.

Önmarketing – Ne legyél teszetosza akkor, amikor rólad van szó. Kell egy kis magabiztosság és határozottság, legfőképpen akkor, amikor végre elmondhatod, mit gondolsz. Meglátod, kevesebb stressz fog érni, ha megfelelően tudod képviselni a saját érdekeidet.

Állj meg!  Szó szerint. Ne küldj sms-t, ne írj email-t, ne beszélj, hagyd abba az olvasást, csak állj meg. Adj magadnak néhány percet arra, hogy miközben ülsz, vagy éppen fekszel, nem csinálsz semmi. Csak lélegezz. És lazulj el.

Időmenedzselés  Készíts egy listát a kitűzött célokkal, így nem veszíted szem elől az aznapi feladatokat. Ha nagyobb projekten dolgozol, bontsd kisebbekre, és rangsorold őket. Mindig csak annyit tervezz be magadnak, ami kényelmesen elvégezhető, mert a gond mindig a rohanásból fakad. Ha csúszol, akkor tervezd át a listádat, és vizsgáld felül, mi az, ami kihagyható, átütemezhető.

Aludj jól! – Talán túl egyértelműnek tűnik ez a megoldás, ám sokan szenvednek álmatlanságban. Tény, hogy a jó alvás alapvetően meghatározza a napodat, így egyáltalán nem mindegy, hogyan telt az éjszaka. Derítsd ki, mi okozza az álmatlanságodat, vagy mitől nem válik pihentetővé az éjszakai pihenés, és tegyél ellene. Ha ezt a stressz faktort felszámolod, máris jobban érzed magadat.

Lazíts rendszeresen – Minden nap csinálj valami „agyatlant”, amihez nem kell túl sokat gondolkoznod. Akár akkor is, amikor úgy érzed, a stressz a hatalmába kerít. Rajzolj, hallgass zenét, kézimunkázz, kertészkedj, készíts egy sütit. Nem kell sokáig tartania, épp csak annyira, hogy minden a helyére kerüljön.

+ 1 tipp: Ha pedig valami egészen kivételes stresszűzőre vágynál, akkor látogass el a Jakuzzi Vásárra, hogy szert tehess egy valóban kiváló stresszoldó és alvást elősegítő masszázsmedencére.  

Címkék: