Szabadítsa fel a stress alól a bőrét

A bőr a szervezet első védelmi vonala, így rengeteg köszönhetünk neki egészségünk szempontjából. A túl sok negatív hatás mérséklése érdekében azért jó, ha nem hagyjuk teljesen magára, és időnként mi is besegítünk a küzdelembe.


A szennyezett városi levegő, a káros napsugárzás kívülről jövő hatásai mellett a bőrnek meg kell küzdenie a belső negatív hatásokkal is. Ezek közül vezető a stressz, illetve a stresszhormon vagyis a kortizol romboló hatása. Míg kis mennyiségben a hormon alapvetően pozitív hatású lehet, ha sokáig és nagy mennyiségben van jelen a testben, akkor felborul az alvás ciklus, idegesség és nyugtalanság jelentkezik és az anyagcsere is lelassul. Ezek a bőr állapotára is károsan hatnak, így nem árt besegíteni a stressz csökkentésében.

A stressz hatásai sok alvással, megfelelő C- és D-vitamin szinttel mérsékelhetőek, és meglepő módon a majoránna is pozitívan hat. A medikozmetikumairól híres !QMS pedig legújabb termékében ötvözi a bőrsejtek védelmét ellátó innovatív eljárásokat a hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az Epigen Daily Detox Serum egy olyan krém állagú készítmény, ami a nap során a bőrre ható negatív erőket (szabad gyökök, UV, kortizol, szmog, elektroszmog) semlegesíti, és megvédi a bőr DNS állományát.

Rendszeres használattal növekszik a sejtek stressztűrő képessége, mindig új és egészséges sejtek fejlődnek, amelyek nem viszik tovább az elődök sérüléseinek nyomait. A különleges krém megnöveli a sejtek élettartamát, és egészséges, erős bőrt képez még városi környezetben is.