3 pozitív hatás, amit egy jakuzzi nyújthat

  • írta:
  • 2015.08.02

Sokan azt gondolják, hogy egy masszázsmedence nem több egy háztartási tartozéknál, ami pihenésünket, szórakozásunkat szolgálja. Ugyan mindez igaz, azonban a forró fürdő ennél jóval többre képes.


Sokan azt gondolják, hogy egy masszázsmedence nem több egy háztartási tartozéknál, ami pihenésünket, szórakozásunkat szolgálja. Ugyan mindez igaz, azonban a forró fürdő ennél jóval többre képes.

Megmutatjuk, melyek azok a pozitív hatások, amelyek az egészségedet befolyásolhatják.

Gyorsabb elalvás és mélyebb éjszakai pihenés – Ha nem tudunk eleget, vagy megfelelően aludni, akkor néhány nem kívánatos tünet ütheti fel a fejét. Ilyen a depresszió, súlygyarapodás, szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség megnövekedett kockázata.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a masszázsmedencében eltöltött idő segít az elalvásban, és pihentető, nyugodt éjszakát eredményez. Ha ez megvalósul, akkor testünk és elménk pihent lesz, reggel frissen és energetikusan ébredünk. A jó alvás következtében javul a koncentrációs képességünk, az egészséges testsúly fenntarthatóvá válik, csökken a stessz, és mindezek hosszabb élettartamot eredményeznek.

Ha a neked is eszedbe jutott már, hogy jakuzzit válassz magadnak, akkor a masszázsmedence vásárlási útmutató biztosan a segítségedre lesz.

Hatékony fellépés a cellulitisz ellen – Ez nem egy légből kapott teória, tényleg működik. A forró fürdők rendszeres használata beindítja a keringést, és lehetővé teszi az egészséges vérkeringést. Ehhez kapcsolódnak még a jetek és a masszírozó fejek, amelyek alaposan megdolgoztatják a bőrt és a mélyebb szöveteket, így serkentik a véráramlást és a méreganyagok elszállítását. Az eredményességhez szükséges még egyfajta életmódváltás is, amelyhez egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás társul.

Csökkenti a fájdalmakat, segít a rehabilitációban – A kialakult fájdalmas derék vagy izomgörcsök esetében, illetve sportsérülések kezelésében nagy segítségünkre lesz. Akár egy egyszerű izomhúzódás, rándulás esetén – a gyulladás megszűnése után – a gyógyulási folyamatokat felgyorsítja, köszönhetően a fúvókák finom masszírozásának. Ízületi sérülések, fájdalmak esetében segít abban, hogy a környező izmokat ellazítja, így rugalmasabbá válnak. 

Címkék: