- írta: Bácsalmási Katalin
Bőrfiatalító ételek a kor tünetei ellen
- írta: Peitli Csilla
- 2018.02.01
A kívülről használható kozmetikai készítmények mellet a bőr belülről történő táplálásával is kívételesen látványos eredményeket érhetünk el. A legfontosabb anti-aging hatású élelmiszer a víz, amely hidratál és feszesít. Mik vannak még ezen kívül?
A kívülről használható kozmetikai készítmények mellet a bőr belülről történő táplálásával is kívételesen látványos eredményeket érhetünk el. A legfontosabb anti-aging hatású élelmiszer a víz, amely hidratál és feszesít. Mik vannak még ezen kívül?
Avokádó:
A zöld színű élelmiszerekre általában számíthatunk az egészségmegőrzés tekintetében (kivéve a gumicukorbéka), így az avokádó is segít a bőr fiatalságát megőrizni. Egészséges zsírsavakban gazdag az avokádó, amely mellett E-vitamin tartalma is jelentős. Ez a vitamin pedig kiváló antioxidáns és sejtvédő, segít a hidratáltság megőrzésében, ezért a kozmetikumokban is gyakori vendég.
Görögdinnye:
Igazi nyári csemege a görögdinnye rengeteg vizet tartalmaz, de ezen kívül C-vitamint és likopint is találunk benne. C-vitamin fokozza a kollagén termelődését és erőteljes antioxidáns (akárcsak a likopin), ami képes megvédeni a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben.
Olívaolaj:
Az egyik legegészségesebb olajnak tartják a jó minőségű olívaolajat, nem véletlenül, zsírsavai rendkívül jót tesznek a szervezetnek, így a bőrnek is, de az igazi nagyágyú a polifenol. Ez a jelenleg ismert legerősebb szabadgyökmegkötő, amely az UV-sugárzás által okozott károkat ugyanúgy enyhíti, mint a stressz vagy a dohányzás miatt kialakult sejtsérüléseket. Az üde és fiatalos arcképért édemes polifenolban gazdag élelmiszereket fogyasztani, amihez tökéletes kezdet az olívaolaj.
Szeretnéd koncentrált mennyiségben magadhoz venni a bőr fiatalságát őrző vitaminokat és ásványi anyagokat? Akkor próbáld ki az Intravital Plus táplálékkiegészítőt, amely mindent tartalmaz, amire a bőrödnek szüksége van a hosszan tartó fiatalsághoz.