Hogyan fogyj le a jakuzzid segítségével?

  • írta:
  • 2015.06.25

A masszázsmedencében eltöltött idő nem csupán pihentető, de stresszoldó hatással is bír. Emellett a feltörő buborékoknak köszönhetően javítja az emésztést, és ráadásul még kalóriát is égethetünk. Hogy mivel? Természetesen jógával!


A masszázsmedencében eltöltött idő nem csupán pihentető, de stresszoldó hatással is bír. Emellett a feltörő buborékoknak köszönhetően javítja az emésztést, és ráadásul még kalóriát is égethetünk. Hogy mivel? Természetesen jógával!

Jógázz a medencében – Korábban már írtunk arról, milyen jógagyakorlatokat végezhetünk a medencénkben. Ezekkel a gyakorlatokkal – vagy mert hosszan kitartjuk a pózokat, vagy mert megfelelő légzési technikát gyakorlunk – kalóriákat égetünk el. A pozíciók, melyek gyors mozgásokat jelentenek, vagy kitartott feladatokat, egyaránt erősítik az izomzatot. Azonban figyelnünk kell arra, hogy a forró víz hatására szervezetünk másként reagál a begyakorolt feladatsorokra, így hallgassunk a megérzéseinkre, és semmiképpen ne vigyük túlzásba az edzést.

Stresszoldás – Már akkor megkezdődik, amikor a medencébe lépünk, de néhány mélyebb, a hasba irányuló lassú légzéssel rövidebb idő alatt elérjük a relaxált állapotot. Miközben a lazító gyakorlatokat végzed, engedd még jobban ki a levegőt, így a szervezetedben felgyülemlett elhasznált levegő teljesen ki tud ürülni. A mélyen beszívott friss levegő pedig elegendő oxigénnel látja el a szervezetedet. Ennek hatására megnyugszol, és felfrissülsz.

Az emésztés javítása – A hidromasszázs önmagában is elősegíti a jobb emésztést, hiszen a feltörő buborékok alaposan átmozgatják a beleket, de a jógagyakorlatokkal is rásegíthetünk erre. Jógázás esetében javallott, hogy edzés előtt néhány órával korábban étkezzünk, ám ha mégis teli pocakkal ültünk a medencébe, akkor a jógagyakorlatok során a mély, lassú légzéssel segíthetjük a jobb emésztést. Ilyenkor ugyanis több oxigén jut a véráramlatba, ami fokozza az anyagcserét, gyorsítja az emésztést.

Vagyis, a pezsgőfürdőben végzett jógázás nagyon fontos, hiszen:

- Az izomépítés segítségével égeti a kalóriákat

- Az edzés hatására több vizet iszol majd

- Növeli a véráramlást, segíti az emésztést

- Javítja az anyagcserét

- Lehetővé teszi, hogy megszabadulj a stressztől

Ha szívesen jógáznál egy masszázsmedencében, de még nem vagy boldog jakuzzi tulajdonos, akkor itt az idő, hogy körbe nézz a SpaTrend kínálatában!

Címkék: