Szép bőrrel hideg időben is

A szeles, hideg időjárás, a fűtött helyiségek száraz levegője, a kevesebb vitaminforrás bőrünkön is nyomot hagy: feszül, kipirosodik, apró ráncok jelenhetnek meg a felszínén. Legjobb, ha a kellemetlen tüneteket kívül és belül egyaránt kezelésbe vesszük. 


A szeles, hideg időjárás, a fűtött helyiségek száraz levegője, a kevesebb vitaminforrás bőrünkön is nyomot hagy: feszül, kipirosodik, apró ráncok jelenhetnek meg a felszínén. Legjobb, ha a kellemetlen tüneteket kívül és belül egyaránt kezelésbe vesszük. 

A téli hónapokban még a zsíros bőrűek is változást tapasztalhatnak bőrük állapotán – mintha szárazabbá, dehidratáltabbá válna, akinek pedig eleve száraz, vízhiányos vagy érzékeny a bőre, igazi szenvedés végigélnie ezt az időszakot.

A gyógymód első lépése a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, egyben az édességek és a feldolgozott élelmiszerek kerülése. Szinte minden zöldség és gyümölcs elérhető már télen is, válogassunk egy finom salátára valót, vagy készítsünk ízletes egytál ételt párolt zöldségekből, sovány húsokból. Ne feledkezzünk meg az omega3 zsírsavakban gazdag halakról, az ízletes sajtokról, és teljes kiőrlésű pékáruról sem. Chips helyett fogyasszunk mandulát, mogyorót, kesu diót, persze só és cukor nélkül. A multivitaminok extra pótlást jelentenek, szedésükkel turbófokozatba kapcsolhatjuk immunrendszerünket, ami bőrünk állapotának is jót tesz.

Az egyik legfontosabb bőrvédő az A-vitamin, ami a májban, tojásban, tejben valamint a narancsszínű és zöld leveles zöldségekben és gyümölcsökben található. Ugyancsak fontos a C- és az E-vitamin, utóbbi a legjobb ráncmegelőző antioxidáns. Tengeri halakban, diófélékben, magvakban, teljes kiőrlésű gabonákban szinte kifogyhatatlanul jelen van. Az E-vitamin még az extrém száraz, pikkelysömörös bőr állapotát is képes kedvezően befolyásolni.

Egy másik fontos tényező, mely megőrzi bőrünk rugalmasságát és fiatalosságát a kollagén. A kollagén pótlásával visszanyerhető a bőr fiatalos üdesége, azonban nem mindegy, milyen terméket választunk, ugyanis a kollagén bejuttatása a bőrbe nem olyan egyszerű. Egy német plasztikai sebész, Dr. Erich Schulte kifejlesztett egy olyan módszert, mely lehetővé teszi, hogy a nagy kollagén molekula a bőr mély rétegeibe hatolhasson, és ott fejthesse ki jótékony hatását. A QMS! kozmetikumok ezért hatalmas áttörést jelentenek, hiszen mindez Dr. Schulte felfedezéséig kellemetlen beavatkozásokkal, tűkkel volt csak lehetséges. 

Ami pedig a jó hír, hogy a QMS! kozmetikumok és kezelések bárki számára elérhetők és megfizethető alternatívát nyújtanak az anti aging kezelésben.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztást! Ilyenkor a finom gyümölcsteák (nem az ízesített változatok), a citromos víz, a vitaminokban gazdag smoothie-k kerüljenek elő, nem a cukrozott üdítők.

A minőségi bőrápolás elengedhetetlen a téli időszakban. Hetente egy-két alkalommal használjunk kímélő bőrradírt, ami megszabadítja bőrünket a száraz, elöregedett hámsejtektől. Ezután következhet egy tápláló és hidratáló anyagokban gazdag, tartalmas pakolás. Ne feledkezzünk meg a testápolóról sem! Váltsunk a szokásosnál zsírosabb formulára, akár testvajra is. Kezünket védjük kesztyűvel és hordjunk magunknál kézkrémet, ahogy ajkunk bőrét is ápoljuk ajakbalzsammal. Kényeztetés gyanánt pedig kérjünk egy kiadós, téli ápoló programot kozmetikusunktól.

Címkék: