Boros hordó is mehet a grillre

A füstölőfák sokszor második virágzásukat élik, mikor felkerülnek a grillre. Az ilyen kiegészítők történelme nem öncélú, plusz aromákat rejtegetnek, amiket átadhatnak a készülő ételnek.


Itt persze nem a festékkel kezelt sufni oldaláról van szó, hanem az olyan füstölfákról, amit boros vagy whiskey-s hordóból készítenek. Ezek a természetes érlelésű fák színükben, illatukban és ízükben is különlegesek. Nem csak a szemnek és az orrnak kellemes a felhasználásuk, de a bennük található aroma a sülő étellel kapcsolatba kerülve, átszáll a húsra, halra vagy zöldségre.

A falapokat olajos kezelés nélkül is bátran használtja, nem kell attól tartania, hogy rásül a hal. A sütés közben felszálló füst mellett pedig a fába zárt bor aromája is átjárja az ételeket. Kiváló borjúhoz, lazachoz vagy sült paprika készítéséhez.

Egyetlen dolog tilos: mosószerrel mosni, mert a fa annak aromáját is könnyen magába szívhatja.