A grillezett kolbász remek hot dog alapanyag, amit kicsit és nagyok egyaránt szeretni fognak.

A legjobb grillezett kolbász, savanyú káposztával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

A legjobb grillezett kolbász, savanyú káposztával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g sütni való kolbász
  • 451 g savanyú káposzta
  • ízlés szerint mustár

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. Amikor már izzik a faszén, rendezzük őket a grill egyik felébe.
  3. Tegyük fel a sütőrácsokat és zárt tető alatt hagyjuk még melegedni 5 percig.
  4. A savanyú káposztát tegyük egy alumínium tálcába, a levével együtt.
  5. Ebbe az ágyba fektessük bele a kolbászokat.
  6. Tegyük fel a tálcát a grill melegebb részére és süssük 4 percig, amíg a káposzta leve el kezd forrni.
  7. Ekkor tegyük át a grill hűvösebb részére, csukjuk le a fedelet és süssük 10 percig, hogy a kolbászok teljesen átsüljenek.
  8. Félidőben fordítsuk meg a kolbászokat.
  9. Amikor letelt az idő, akkor vegyük ki a kolbászokat a tálcából és tegyük közvetlenül a rácsokra, hogy szépen megpirulhassanak.
  10. A káposztát vegyük le hűlni.
  11. Süssük 3 percig, percenként fordítva rajtuk egy picit.
  12. Ekkor már a felvágott hot dog zsemlék is felmehetnek pirulni a grillre.
  13. Amikor minden elkészült, állítsuk össze a savanyú káposztás hot dogot és ízesítsük mustárral. Esetleg pirított hagymával!