Alig pár hozzávalóból is készülhet nagyszabású ebéd vagy vacsora. Ez a lazac recept a legjobb példa rá.

A tökéletes grillezett lazac

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

A tökéletes grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4x200 g lazac filé
  • 2 ek szőlőmag olaj
  • 2 kk só
  • 2 kk bors
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Az előkészített halat kenjük le bőségesen az olajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. Bőrrel lefelé tegyük fel az olajozott rácsra és 6-8 perc alatt süssük világos rózsaszínre.
  4. Ekkor fordítsuk meg a szeleteket és süssük további 2-4 percig, hogy medium rare legyen.
  5. A grillről levéve pihentessük 1-2 percig, majd citromszeletekkel a tetején tálaljuk a halakat.