- írta: Peitli Csilla
7 fűszer, ami remekül kiegészíti egymást és újabb izgalmas régiókba emeli a húst. Ez a libanoni ihletésű bárány tökéletes nyári grillvacsorákhoz.
Hétfűszeres bárányszelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db bárány borda szelet
- 2,5 dl joghurt
- 1 kk fekete bors
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- fél kk őrölt kardamon
- fél kk őrölt fahéj
- fél kk szerecsendió
- 1 db lila hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A joghurtot keverjük össze a fűszerekkel (kivéve a sót) és tegyük egy nagyobb tálba.
- A bárány bordákat mindkét oldalukon sózzuk le és tegyük a joghurtos pácba őket. Lefedve hagyjuk pihenni a húst a hűtőben, legalább 3 órát.
- Grillezés előtt 1 órával vegyük ki őket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húsokat oldalanként 3-3 percre, hogy szépen megpiruljanak.
- Tálalás előtt pihentessük a húst 5 percig.
- Közben a vékonyra szeletelt lila hagymát és az aprított petrezselymet keverjük össze. Adjunk hozzá egy kevés sót és a citrom levét. (A még autentikusabb ízhatásért két kiskanál sumac fűszer is kerülhet bele.)
- Ezzel a hagymás körettel megszórva kínáljuk a bárányokat.