7 fűszer, ami remekül kiegészíti egymást és újabb izgalmas régiókba emeli a húst. Ez a libanoni ihletésű bárány tökéletes nyári grillvacsorákhoz.

Hétfűszeres bárányszelet

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 4

Hétfűszeres bárányszelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db bárány borda szelet
  • 2,5 dl joghurt
  • 1 kk fekete bors
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • fél kk őrölt kardamon
  • fél kk őrölt fahéj
  • fél kk szerecsendió
  • 1 db lila hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 ek citromlé
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A joghurtot keverjük össze a fűszerekkel (kivéve a sót) és tegyük egy nagyobb tálba.
  2. A bárány bordákat mindkét oldalukon sózzuk le és tegyük a joghurtos pácba őket. Lefedve hagyjuk pihenni a húst a hűtőben, legalább 3 órát.
  3. Grillezés előtt 1 órával vegyük ki őket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Amikor már meleg a grill, tegyük fel a húsokat oldalanként 3-3 percre, hogy szépen megpiruljanak.
  6. Tálalás előtt pihentessük a húst 5 percig.
  7. Közben a vékonyra szeletelt lila hagymát és az aprított petrezselymet keverjük össze. Adjunk hozzá egy kevés sót és a citrom levét. (A még autentikusabb ízhatásért két kiskanál sumac fűszer is kerülhet bele.)
  8. Ezzel a hagymás körettel megszórva kínáljuk a bárányokat.