- írta: Peitli Csilla
Az gyümölcs édeskés és a fűszerek sós aromája tökéletes ízharmóniát alkot a szépen megsült szárnyakon.
BBQ csirkeszárnyak gyümölcsös aromával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek barnacukor
- 4 ek málna szirup
- 2 ek paprika
- 230 g ketchuip
- 1,5 ek Worcestershire szósz
- ízlés szerint cayenne bors
- 1 ek bbq fűszerkeverék
- 50 ml almaecet
Elkészítés:
- A csirkét tisztítsuk meg, és vágjuk ketté szárnyakat. (A legkisebb ízt távolítsuk el.)
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a ketchupot, a cukrot, az ecetet, a Worchestershire szószt, a paprikát, a cayenne borsot, a málna szirupot és a fűszerkeveréket. (Más, édeskés bogyósgyümölcsöt is használhatunk, akár lekvár formájában is.)
- A szószt válasszuk ketté. Az egyikbe pácoljuk a nyers húst, a másik (kisebb) felét pedig majd a sütés utáni lekenéshez használjuk.
- A csirkéket enyhén sózzuk le, majd forgassuk be őket alaposan a házi BBQ szószba.
- Pihentessük a húst legalább 2 órát a hűtőben, de akár egy egész éjszakát is állhat.
- Melegítsük elő a grillt 190°C-ra. Amennyiben van grillkosarunk, használjuk azt. Kamado Joe grill esetében a JoeTisserie kosár a tuti befutó.
- A forró faszénre egy kevés extra füstölőfát is dobhatunk a plusz aromák miatt.
- A csirkéket süssük körülbelül 1 órát zárt tető alatt.
- Időnként fordítsuk meg a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor elkészültek a szárnyak, kenjük le őket a félretett páccal tálalás előtt.