Friss kenyérsaláta garnélával, ami ízekben és színekben egyaránt nagyon gazdag.

BBQ garnélás kenyérsaláta

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

BBQ garnélás kenyérsaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db óriás garnélarák
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db zöld chili
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 75 ml édes chiliszósz
  • 1 db focaccia kenyér
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék koktél paradicsom
  • 2 db avokádó
  • 1 marék zöld saláta mix
  • ízlés szerint balzsamecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra és készüljünk két zónás grillezésre.
  2. A fokhagymákból három darabot pucoljunk meg és karikázzuk fel az újhagymákkal együtt.
  3. A chilit vágjuk félbe, szedjük ki a magjait.
  4. A bazsalikomot tépkedjük kisebb darabokra.
  5. Amikor megvagyunk az előkészületekkel, akkor egy serpenyőt tegyünk fel a grillre.
  6. Ebbe löttyintsünk egy kevés olívaolajat, majd ezen pirítsuk meg a hagymákat és fokhagyma szeleteket.
  7. Amikor már finom illata van a hagymának, jöhet bele a chili és a bazsalikom szára (a leveleket majd a tálaláskor használjuk).
  8. Egy perc után adjuk a keverékhez az édes chiliszószt és pici vizet és főzzük 5 percig rendszeres keverés mellett, hogy besűrűsödjön.
  9. Tegyük a serpenyőt a grill hidegebb részére.
  10. Közben a focacciát kenjük le olívaolajjal, vágjuk fel vékony szeletekre és pirítsuk le mindkét oldalukon.
  11. A maradék fokhagymát vágjuk félbe és ezzel kenjük meg a pirított kenyérszeleteket.
  12. A paradicsomokat vágjuk fel és a félbevágott koktél paradicsomokkal tegyük egy tálba és locsoljuk meg balzsamecettel.
  13. Ezután adjuk a paradicsomokhoz a megpucolt és szeletelt avokádót.
  14. Az egészet locsoljuk meg fél citrom levével és forgassuk össze a salátát.
  15. A garnélákat olajozzuk le és süssük a grill forró részén 4 percig oldalanként.
  16. Amikor elkészültek a garnélarákok, tegyük át őket a korábban félretett mézbe és forgassuk meg őket benne.
  17. A paradicsomos avokádóhoz adjuk hozzá a saláta mixet, a pirított kenyereket és óvatosan rázzuk össze.
  18. Végül tegyük a saláta tetejére a garnélákat, nyomjuk rá a citrom másik felének levét és a maradék mázzal is locsoljuk meg a rákokat.
  19. Díszítsük a bazsalikom levelekkel a salátát.