A klasszikus bruschetta receptjében kicseréltük a kenyeret gombára, hogy könnyebb és kímélőbb legyen a fogás.

Bruschetta gomba

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Bruschetta gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db portobello gomba
  • 2 marék koktél paradicsom
  • 1 db lilahagyam
  • 3 ek friss bazsalikom
  • 4 kk fokhagymás vaj
  • 1 kk oregánó
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint balzsamecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A paradicsomokat vágjuk félbe és keverjük össze az apróra vágott hagymával, bazsalikommal, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A fokhagymás vajat keverjük össze az oregánóval és olvasszuk meg, amíg elő nem jön a fokhagyma illata.
  4. Kenjük le a gombák kalapját mindkét oldalon az ízesített vajjal.
  5. Grillezzük a gombákat 5 percig.
  6. Amikor kicsit megpuhult  gomba, vegyük le és halmozzunk rá bőségesen a paradicsomos keverékből.
  7. Végül locsoljunk egy kevés balzsamecetet  gomba bruschetta tetejére.