Ha szereted az ízekben gazdag, tartalmas és csípős pizzákat, akkor ez az olasz változat neked való. A különleges hozzávalóival emlékezetes falatoknak nézel elébe!

Csípős, kolbászos és nagyon sajtos pizza az ízek kedvelőinek

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Csípős, kolbászos és nagyon sajtos pizza az ízek kedvelőinek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 adag pizza tészta
  • 120 ml paradicsom szósz
  • 100 g csípős kolbász (nduja)
  • 50 g Pecorino sajt
  • 1 db burrata sajt
  • 5-7 sv bazsalikom levél
  • 1 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Bastard kamado grillt a pizza rottisserie kiegészítővel és állítsuk be 250 fokra. Ha van pizza kövünk vagy kemencénk, akkor használhatjuk azt.
  2. Hagyjuk felmelegedni a sütőalkalmatosságot legalább 15-20 percig.
  3. Közben a tésztánkat nyújtsuk ki és tegyük egy lisztezett (kukorica-, rizsdarás felületre), esetleg sütőpapírra.
  4. A házi vagy bolti paradicsomszószt kenjük el egyenletesen a tésztán, kihagyva egy kis karimát a pizza széleinél.
  5. Osszuk el a Nduja-t (puha, csípős olaszkolbász) egyenletesen a tésztán, majd reszeljünk rá a Pecorino sajtból.
  6. Ekkor ízlés serint sózhatjuk és borsozhatjuk, és ne felejtsük el meglocsolni egy kevés olívaolajjal.
  7. Egy pizzalapát segítségével tegyük fel a pizzát a grillre, majd zárt tető mellett süssük 10-15 percig.
  8. Amikor a sajt megolvadt és a szélek is ropogóssá váltak, akkor azonnal vegyük ki, mert a vékony tészta könnyen megéghet.
  9. Vágjunk egy pár percet a felvágással. Amíg várunk tegyük fel a pizzára a burrata sajtot darabokban és szórjuk meg a bazsalikom levelekkel.
  10. Ezután jöhet a pizza szeletelése és tálalása!