Görög páccal készített csirkés nyárs, amiből érdemes rögtön dupla (20 db) adagot készíteni.

Csirkés szuvlaki

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 3

Csirkés szuvlaki

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl víz
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 2 ek friss kapor
  • 1 ek méz
  • fél db citrom
  • 2 kk só
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk fekete bors
  • fél ek olasz fűszerkeverék
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot. Ehhez öntsük egy nagyobb edénybe a vizet. Mehet bele a zúzott fokhagyma, a méz, az aprított petrezselyem és kapor, a só fele, a babérlevél és a karikákra vágott citrom.
  2. Az oldalégőn forraljuk fel, majd hűtsük ki.
  3. Amikor teljesen kihűlt, tegyük bele a felkockázott csirkemelleket és hagyjuk 1 órát pácolódni.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Amikor lejárt a pácolás ideje, vegyük ki a csirkéket, csöpögtessük le őket és ízesítsük a sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel.
  6. Húzzuk nyársra a csirkéket és enyhén kenjük le őket az olajjal.
  7. Süssük a nyársakat 7 percig oldalanként, hogy tökéletesen átsüljenek.
  8. Pitával és tzatzikivel kínáljuk!