Ízletes, omlós és gyönyörű kéreggel ellátott falatokat készíthetsz a recept és egy gravitációs Masterbuilt a segítségével, amelynek hőkontrollja precíz és tökéletes BBQ ételekhez. Pár hozzávaló és minőségi marhahús kell csak a kivételes wagyu oldalashoz!
Csont nélküli, omlós oldalas
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,3 kg wagyu oldalas
- 3 ek marhafaggyú
- 2 ek 5 Star Bland fűszerkeverék
- 3 ek worchestershire szósz
Elkészítés:
- A húst készítsük elő sütésre, míg felmelegítjük a Masterbuilt gravitációs grillt és smokert 82°C-ra.
- A húsról vágjuk le a felesleges zsiradékot, hogy könnyebben átjárja majd a füstös aroma. Ezután kenjük le a szósszal minden oldalon, hogy szépen ráragadjon majd a fűszer.
- Ezután jöhet a kifejezetten wagyuhoz ajánlott 5 Star fűszerkeverék, ami épp csak annyi ízt ad a húsnak, hogy az még ne nyomja el annak eredeti aromáját.
- Az így előkészített húst tegyük fel a grillre és füstöljük az alacsony hőmérsékleten 2 órát.
- Ekkor emeljük a grill hőmérsékletét 105°C-ra, és folytassuk a sütést, amíg a hús belső hőmérséklete elérni a 75-83°C-ot.
- Amikor már hangsúlyos, sötét kérget látunk a húson, vegyük le a grillről.
- Tegyük a faggyút a hús tetejére, majd csomagoljuk be zsírpapírba és tegyük is vissza a grillre, de immár 120°C-on süssük.
- Amikor megpuhul a hús (körülbelül 93-94°C-os belső hőnél), vegyük le végleg a grillről.
- Kicsomagolás nélkül, pihentessük 1-2 órát, mielőtt szeletelnél.
- Ezután vághatjuk és akár önmagában is kínálhatjuk.