Kivülről szépen megpirult, belül szaftos bbq csirkemellel nem tévedhetsz. Ízekben és állagban is remek.

Édes-savanyú csirkemell füstös aromákkal

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Édes-savanyú csirkemell füstös aromákkal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 db csirkemell
  • 4 ek barna cukor
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk chili por
  • fél kk kömény
  • 1 kk hagyma por
  • 1 kk fokhagyma por
  • 120 ml ketchup
  • 60 ml almaecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • fél ek Worcestershire szósz
  • fél kk cayenne bors
  • ízlés szerint olívaolaj

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a bbq szószt. Ehhez a ketchupöt, 3 evőkanál barna cukrot, az almaecetet és a mustárt tegyük egy kisebb lábasba. Az oldalégőn kezdjük el melegíteni, és adagoljuk hozzá a fűszereket.
  2. Jöhet bele a worcestershire szósz, a méz, a hagyma és fokhagyma por fele és a chili, a paprika és a sónak is kicsit kevesebb, mint a fele. Végül bolondítsuk meg egy csipettel a cayenne borsból.
  3. Lassú forrásban főzzük sűrűre 5-10 perc alatt, majd tegyük félre.
  4. Amíg a szósz fő a grillen, addig készítsük el a száraz pácot a csirkéhez.
  5. A maradék (száraz) alapanyagot tegyük egy tálkába és alaposan keverjük össze.
  6. A csirkemelleket kenjük le az olívaolajjal, majd forgassuk meg a száraz pácban, hogy jól bevonja a fűszer a húst mindenhol.
  7. A grillt melegítsük elő a közepes hőfokra.
  8. Amikor a grill már felmelegedett, tegyük fel a húst a grillre és zárt tető alatt süssük 20-25 percig.
  9. Ezután kenjük le a bbq szósszal a húst mindenhol és tegyük a grill melegebb részére pirulni pár percre.
  10. Amikor a szósz már szépen rákapott a húsra, akkor vegyük le és a maradék bbq szósszal együtt, salátával, krumplival kínáljuk.