Húsok mellé tökéletes köret a pirított gesztenye, amelyet a fűszerekkel még inkább feldobhatsz.

Fűszeres gesztenye a grillről

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Fűszeres gesztenye a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 2 ág friss rozmaring
  • 100 g vaj
  • 2 kk só
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. A gesztenyékre vágjunk egy keresztet és áztassuk be őket legalább 1 percre forró vízbe.
  3. Ezután szűrjük le és itassuk le róla a vizet.
  4. Egy kisebb edényben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a rozmaringot, a sót és a szerecsendiót.
  5. Ebbe a vajas keverékbe forgassuk meg a gesztenyéket egy magas falú edénybe (vagy alufólia kosárba) és tegyük fel a grillre. 
  6. Süssük 30-40 percig, amíg ki nem nyílnak és meg nem pirulnak rendesen a gesztenyék.
  7. Ezután vegyük ki őket egy tálba, és az edény alján összegyűlt fűszeres vajjal locsoljuk meg tálalás előtt.
  8. Melegen kínáljuk!