- írta: Peitli Csilla
Húsok mellé tökéletes köret a pirított gesztenye, amelyet a fűszerekkel még inkább feldobhatsz.
Fűszeres gesztenye a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 2 ág friss rozmaring
- 100 g vaj
- 2 kk só
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő magas hőfokra.
- A gesztenyékre vágjunk egy keresztet és áztassuk be őket legalább 1 percre forró vízbe.
- Ezután szűrjük le és itassuk le róla a vizet.
- Egy kisebb edényben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a rozmaringot, a sót és a szerecsendiót.
- Ebbe a vajas keverékbe forgassuk meg a gesztenyéket egy magas falú edénybe (vagy alufólia kosárba) és tegyük fel a grillre.
- Süssük 30-40 percig, amíg ki nem nyílnak és meg nem pirulnak rendesen a gesztenyék.
- Ezután vegyük ki őket egy tálba, és az edény alján összegyűlt fűszeres vajjal locsoljuk meg tálalás előtt.
- Melegen kínáljuk!