Provence-i pác

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: 1

Provence-i pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 60 g dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 g provance-i fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 30 ml balzsamecet
  • 1 db citrom leve
  • 30 ml olívaolaj

Elkészítés:

  1. A fokhagymát préseld le, vagy vágd apró darabokra, majd add hozzá a mustárt, az olajat, az ecetet és a citrom levét.
  2. Ezután fűszerezd a szószt a provence-i fűszerkeverékkel, majd kóstolás után még sózd, borsozd ízlésed szerint.

Extra tippek:

  • Főként csirkéhez és sertéshez passzol a pác, de más szárnyasokkal is kipróbálhatod.
  • Provence-i fűszerkeveréket otthon is készíthetsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint felaprítanod, és elkeverned az azonos mennyiségű kakukkfüvet, rozmaringot, levendulát és borsikafüvet.