A kicsontozott, grillezett csirke egyszerű és nagyszerű fogás. Talán nincs is ennél egyszerűbben elkészíthető, ugyanakkor laktató, egészséges és ízletes étel. Fűszer, grill kosár, grill és kész.
Grill csirke egészben
írta: Vöröss Kata
Hozzávalók:
- 1 db Kicsontozott, egész csirke
- 1 üveg Broil King BBQ száraz pác
- 1/2 csésze Oliva olaj
Elkészítés:
Magyarországon viszonylag ritka a csontozott egész csirke, de egy jó hentes biztosan megcsinálja nekünk. Melegítsük elő a grill készüléket közepes teljesítményen, körülbelül 180 °C-ra. Ha egy Broil King Pellet grill boldog tulajdonosai vagyunk, akkor egyszerűen nyomjuk meg a „Roast” gombot.
Amíg a grill felmelegszik, kenjük be olajjal a csirke egész felületét, majd alaposan dörzsöljük be Broil King BBQ szárazpáccal. Helyezzük a csirkét bőrös oldalával felfelé a grill kosárba és rögzítsük Helyezzük a grill kosarat a grill rácsokra és süssük 45 percig a csirkét (bőrös oldalával felfelé).
45 perc után fordítsuk meg és süssük ropogósra a csirke bőrös oldalát is, ugyancsak 45 perc alatt. A csirke akkor készült el, ha a legvastagabb résznél a hús belső hőmérséklete 74 °C, a bőr pedig aranybarna és ropogós.
Daraboljuk fel a kész csirkét és azonnal tálaljuk!