Kiváló őszi köret az édesburgonya, ami ezúttal kellemes citrusos mázat kap az édesség ellensúlyozására.

Grillezett édesburgonya citromos mázzal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya citromos mázzal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 70 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • 1 kk citrom héj
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek koriander zöld

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyát pucoljuk meg és szeleteljük fel vastagabb darabokra.
  3. Locsoljuk meg 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal, ezzel vonjuk be jól a burgonya szeleteket, majd sózzuk meg ízlés szerint.
  4. Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a krumplikat egy sorba a rácsokra és 3-6 perc alatt süssük meg az egyik, majd a másik oldalt is.
  5. Közben tegyük egy tálba a többi hozzávalót, jól keverjük össze és várjunk a krumplikra.
  6. Amikor megpuhult a krumpli és a szélei egy kissé megpirultak, forgassuk meg ebben a mázban és azonnal, még melegen kínáljuk.