A zöldfűszer és a citrom remek kiegészítője a garnélának, amitől friss és ízletes lesz ez a látványos fogás.

Grillezett garnéla oregánóval és citrommal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett garnéla oregánóval és citrommal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg garnéla
  • 50 g kapri bogyó
  • fél marék friss oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 130 ml olívaolaj
  • 1 kk citromhéj
  • 3 ek citromlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Aprítsuk fel az oregánót, a kapri bogyókat és a fokhagymát.
  2. Tegyük őket egy keverő tálba és adjuk hozzájuk a citrom levét és héját.
  3. Öntsünk rá 125 ml olajat, majd fűszerezzük sóval és borssal.
  4. Keverjük el alaposan az öntetet.
  5. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  6. A maradék olajjal locsoljuk le a garnélát és sózzuk, borsozzuk az egészet. Forgassuk őket össze és már mehetnek is a grillre. (Könnyebb lesz őket mozgatni, ha előtte nyársra húzzuk őket.)
  7. Oldalanként 3 perc alatt süssük készre a garnélákat, majd tegyük őket egy nagyobb, tálalásra előkészített tálba.
  8. Öntsük rájuk a korábban elkészített öntetet és már kínálhatjuk is.