Ha szereted a póréhagymát és nem félsz a merészebb, pikáns ízektől, akkor próbáld ki ezt a köretet.

Grillezett póréhagyma pirított paprikával

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 0

Grillezett póréhagyma pirított paprikával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6-7 db póréhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 4 ek mogyoró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db karilforniai paprika
  • 70 ml olaj
  • fél ek almaecet
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 db mini bagett
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A kaliforniai paprikát vágjuk hosszában négy darabba és kenjük le őket olajjal.
  3. A bagett felét karikázzuk fel és kenjük szintén olajjal.
  4. A bagett és a paprika is mehet fel a grillre pirulni.
  5. A mogyorókat pirítsuk meg egy szárat serpenyőben, majd tegyük egy aprítóba a kimagozott és kisebb darabokra vágott chilivel és a megpirult, kockára vágott bagettel együtt. 
  6. Pürésítsük össze, majd jöhet bele a pirított paprika, a paradicsom és az ecet. Ezt is dolgozzuk össze.
  7. Amikor már összeállt a püré, csorgassuk bele az olajat (egy evőkanálnyit tegyünk félre a hagymák lekenéséhez) és ízesítsük sóval, borssal.
  8. A legvégén adjuk hozzá a felaprított petrezselymet. 
  9. A hagymákat vágjuk el hosszában és készítsünk 15 cm-es hasábokat belőlük. Kenjük le olajjal és sózzuk, borsozzuk.
  10. Mehetnek fel a grillre a hagymát és oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg őket.
  11. Kínáljuk a korábban elkészített pürével!