Friss, könnyű saláta, ami a hússal és a gombával kiegészítve egy tökéletes tavaszi vacsora.

Grillezett steak és gomba saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett steak és gomba saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g shirloin steak
  • 400 g csiperkegomba
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 60 ml borecet
  • 1 db római saláta

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjünk össze egy evőkanálnyi olajat egy evőkanálnyit mustárral és a sóval, borssal.
  3. A húst tegyük fel a forró grillre 4 percre, majd fordítsuk meg és kenjük le a korábban elkészített mustáros páccal. Süssük újabb 4 percig, majd pihentessük.
  4. Közben egy öntöttvas edényt is tegyünk fel melegedni, amiben hevítsünk fel egy evőkanálnyi olajat.
  5. A szeletekre vágott gombát pirítsuk meg.
  6. Amikor a gomba már puha, adjuk hozzá az ecetet, a maradék olajat és mustárt és süssük még 1 percig.
  7. Pihentetés után szeleteljük fel a steaket és a salátára halmozva, gombával megpakolva kínáljuk.