A friss, meleg, vajas naan kenyér felejthetetlen köret, amit önmagában is el lehet fogyasztani.

Grillezett vajas naan az alapoktól

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett vajas naan az alapoktól

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 2 kk cukor
  • 70 g görög joghurt
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 kk instant élesztő
  • 100 g vaj
  • 1,5 kk só

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd keverjük össze.
  2. A közepére csináljunk egy mélyedést, ide öntsük a joghurtot, az olajat, az élesztőt és 125 ml langyos vizet.
  3. Jól dolgozzuk össze és egy puha, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  4. Pihentessük enyhén olajozott tálban 1,5 órát, hogy láthatóan megdagadjon.
  5. Közben melegítsük elő a grillt.
  6. A tésztából készítsünk 6 egyforma golyót, majd nyújtsunk oválisra.
  7. Kenjük le olvasztott vajjal, majd tegyük fel a grillre.
  8. Oldalanként 2-3 percig süssük, amíg szépen meg nem pirul és mikor levesszük kenjük le újra az olvasztott vajjal.
  9. Süssük ki a többit is hasonlóan, majd még melegen fogyasszuk.