Keleties ízhatás érvényesül ennél az édes-savanyú pácban érlelt kardhalnál, ami 25 perc alatt elkészül.

Gyömbéres, lime-os kardhal

Elkészítési idő: pihentetés +25 perc
Nehézség: 3

Gyömbéres, lime-os kardhal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db kardhal steak
  • 3 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss gyömbér reszelve
  • 1 db lime
  • 1 csipet fehérbors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, majd keverjük össze a mézzel, az olajjal, a szójaszósszal, a borssal és a lime levével valamint a reszelt héjával.
  2. Ebbe a pácba tegyük bele a halszeleteket és pihentessük őket 30 percig.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A rácsokat enyhén olajozzuk be, majd tegyük fel rájuk a lecsöpögtetett halszeleteket.
  5. Süssük a halakat oldalanként 3-5 percig (vastagságtól függően), miközben kenjük le a páccal.
  6. Amikor a hal húsa teljesen fehérré változik, vegyük le és azonnal tálalhatjuk is sült zöldségekkel.