Keleties ízhatás érvényesül ennél az édes-savanyú pácban érlelt kardhalnál, ami 25 perc alatt elkészül.
Gyömbéres, lime-os kardhal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db kardhal steak
- 3 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss gyömbér reszelve
- 1 db lime
- 1 csipet fehérbors
Elkészítés:
- A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, majd keverjük össze a mézzel, az olajjal, a szójaszósszal, a borssal és a lime levével valamint a reszelt héjával.
- Ebbe a pácba tegyük bele a halszeleteket és pihentessük őket 30 percig.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A rácsokat enyhén olajozzuk be, majd tegyük fel rájuk a lecsöpögtetett halszeleteket.
- Süssük a halakat oldalanként 3-5 percig (vastagságtól függően), miközben kenjük le a páccal.
- Amikor a hal húsa teljesen fehérré változik, vegyük le és azonnal tálalhatjuk is sült zöldségekkel.