Áfonya-mangó salsa

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Áfonya-mangó salsa

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db Mangó
  • 450 g Fekete áfonya
  • 40 g Méz
  • 1 db Jalapeno paprika
  • 1 marék Menta levél
  • 1 evőkanál Balzsamecet
  • 1 csipet Só
  • 1 csipet Bors

Elkészítés:

  1. A mangót hámozd meg és vágd falatnyi darabokra.
  2. Az áfonyát tisztítsd meg. Ha fagyasztott változatot használsz, várj amíg felenged.
  3. A jalapeño paprikát és a mentelevelet aprítsd fel.
  4. Az oldalégőn tedd fel főni a hozzávalókat, és hagyd hogy felforrjon a keverék.
  5. Nem kell azonban sokáig főzni, 5 perc alatt csodásan összeérnek az ízek, ekkor vedd le a salsát hűlni. 

Extra tippek: 

  • Az áfonya-mangó salsa jó választás lehet grillezett csirkemell, bármilyen hal vagy akár sajt mellé. Kellemes édeskés zamata feldobja még a fűszeresebb húsokat is.
  • A mexicói ízvilág erősítéséért gyakran használnak a recepthez jícamát, vagyis jamszgyökeret. Ebből egy darab bőven elég és a mangóhoz hasonlóan hámozva és kis darabokra vágva adják a keverékhez. A ropogós gyökér íze enyhén a gesztenye-alma ízvilágát idézi, nagyon jól illik a salsához.