A nyár a saláták igazi évszaka, de ez nem jelenti azt, hogy ősszel ne lehetne hódolni ennek a finom, könnyed ételnek. Jöjjön egy almás saláta recept, ami köretként és egészséges vacsoraként is megállja a helyét.

Grillezett almasaláta

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Grillezett almasaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 1 doboz bébispenót
  • 1 doboz salátamix
  • 200 g dió
  • 85 g cheddar sajt
  • 10 ml balzsamecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
  2. A diót (pekán diót is használhatunk) pirítsuk meg egy vaslapon pár perc alatt. Amikor elkezd finom, pirított illata lenni, vegyük le és tegyük félre.
  3. Vegyük kicsit feljebb a hőfokot közepes/magas állásra, olajozzuk be a rácsokat és a keresztbe vágott almaszeleteket grillezzük meg.
  4. Mindössze 2-3 percre van szüksége az almának, hogy kicsit megpiruljon, de ne puhuljon meg teljesen.
  5. Közben a spenótót és a zöldsaláta mixet kervejük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a megsült almákat, dobjuk rá a diót, és reszeljük rá a sajtot.
  6. Almás balzsamecettel vagy vinaigrette mártással tálaljuk.