A nyár a saláták igazi évszaka, de ez nem jelenti azt, hogy ősszel ne lehetne hódolni ennek a finom, könnyed ételnek. Jöjjön egy almás saláta recept, ami köretként és egészséges vacsoraként is megállja a helyét.
Grillezett almasaláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 1 doboz bébispenót
- 1 doboz salátamix
- 200 g dió
- 85 g cheddar sajt
- 10 ml balzsamecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
- A diót (pekán diót is használhatunk) pirítsuk meg egy vaslapon pár perc alatt. Amikor elkezd finom, pirított illata lenni, vegyük le és tegyük félre.
- Vegyük kicsit feljebb a hőfokot közepes/magas állásra, olajozzuk be a rácsokat és a keresztbe vágott almaszeleteket grillezzük meg.
- Mindössze 2-3 percre van szüksége az almának, hogy kicsit megpiruljon, de ne puhuljon meg teljesen.
- Közben a spenótót és a zöldsaláta mixet kervejük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a megsült almákat, dobjuk rá a diót, és reszeljük rá a sajtot.
- Almás balzsamecettel vagy vinaigrette mártással tálaljuk.
A cheddar Angliából származó népszerű sajt. Szilárd, tömör szerkezetű, mégis lágyan olvad. A színe a halványsárgától az okkerig terjed. Szendvicsekbe, hamburgerekbe rakják a legtöbbször, de a legfinomabb magában, olvasztott formában. A legtöbb hipermarketben kapható szeletelt és csomagolt formában is. 