Édes, mégis könnyű és frissítő desszert, amit a grillen is elkészíthetünk percek alatt.
Grillezett ananász lime mártogatóssal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 70 g barnacukor
- 5 ek méz
- 3 ek lime leve
- 100 g mascarpone
- 50 g joghurt
- 1 db lime héja
Elkészítés:
- Hámozzuk meg az ananászt és vágjuk fel hosszúkás szeletekre, hogy könnyű legyen majd őket mártogatni.
- Egy kisebb edényben keverjünk össze 60 g barna cukor, 3 evőkanálnyi mézet és 2 evőkanálnyi lime levet.
- Az ananászt forgassuk meg ebben a keverékben, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, amíg a sütésre kerül a sor.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amíg melegszik a grill a mascarponét keverjük ki a joghurttal, a maradék cukorral, mézzel, lime lével és a lime reszelt héjával. Tálalásig tároljuk hűtőben.
- Amikor a grill már kellően meleg, tegyük fel sülni az ananászokat. Oldalanként 3-4 perc alatt karamellizáljuk rájuk a mázat és pirítsunk bele szép grill jeleket.
- A lime-os mártogatóssal tálaljuk.