A klasszikus guacamole recept megbolondítva egy kis édessel és csípőssel.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett ananászos guacamole

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél db ananász
  • 3 db avokádó
  • 1 db lilahagyma
  • 20 g kilantró
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db lime leve
  • 3 g só
  • 3 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt vágjuk nagyobb szeletekre és kenjük le egy kevés olajjal.
  3. A forró grillen pirítsuk meg pár perc alatt, hogy szép grillcsíkok égjenek a húsba és megkaramellizálódjon a gyümölcs. Vegyük, hűtsük ki és vágjuk 1x1 cm-es darabokra.
  4. Az avokádót hámozzuk meg, vegyük ki a magját és tegyük egy aprítóba.
  5. Adjuk hozzá a megpucolt hagymát, a kilantrót, a jalapenót és a lime levét is.
  6. Pürésítsük az egészet, de nem baj, ha nagyobb darabok maradnak benne. Ne legyen teljesen homogén az állag.
  7. Sóval, borssal ízesítsük, végül pedig adjuk hozzá a pirított ananászt.
  8. Tortilla chipsszel tálaljuk.